voor 4 personen
500 gram erwten; diepvries
1 witte ui
1 kruidentuiltje
2 takjes munt
200 ml room
1,5 l. gevogeltebouillon
'sneetjes toastbrood
boter en olie
peper en zout
Bereiding
Pel de ui en snipper 'm fijn.
Stoom de ui in een pan met boter of olie glazig.
Rist de blaadjes van de takjes munt.
Hou enkele blaadjes voor de afwerking en hak ze fijn.
Doe de erwtjes bij de ui. Roerbak kort mee, doe er het kruidentuiltje bij en overgiet met de bouillon.
Breng aan de kook en zet daarna het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen zonder deksel.
Zo voorkom je dat de erwtjes gaan verkleuren en blijft de soep mooi zijn frisgroene kleur behouden.
Haal het kruidentuiltje uit de soep, mix de soep heel fijn. en doe er 200 ml room bij en kruid met peper en zout.
Bak het brood in croutons, verdeel de soep in de borden en werk af met snippers munt en croutons.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten