dinsdag 22 november 2016

Kalfsfricassee met kroketten en groenten

Ingrediƫnten

4 dl groentenbouillon
250 kalfsgehakt
1 ei
50 g paneermeel
nootmuskaat peper zout boter
300 g spek 600 g kalfsvlees
 2 eetlepels bloem
tym, laurier, rozemarijn 
3 wortelen 3 stengels selder 
2 stronken prei
1 eierdooier
 1 dl room
1/2 citroen.
kroketten

Bereiding

verwarm de oven op 150 °C
verwarm de bouillon in een kookpot
meng het kalsgehakt met het ei , paneermeel kruid met nootmuskaat peper en zout maak kleine balletjes en pocheer ze in de warme bouillon. Haal ze eruit als ze bovendrijven
Smelt een klont boter in een grote kookpot
snij het spek in reepjes en bak ze in de boter
snij het kalfsvlees in blokjes, doe het bij het spek en te samen.en laat mee stoven, kruid met  peper en zout
strooi de bloem over het vlees en laat de groenten garen op een matig vuur
bevochtig met de bouillon waarin de balletjes gekookt zijn
Bind tijm, laurier en rozemarijn samen tot een bouquet garni
Leg het bij het vlees, alsook de balletjes
Zet een deksel op de pot en laat 40 tot 60 minuten garen in de voorverwarmde oven

Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes (brunoise)
Smelt  een klont boter in een kookpot stoof de groenten en doe er scheutje water bij
Zet een deksel op de kookpot en de pan  en laat de groenten garen op een matig vuur

Meng de eidooier met de room tot een liaison, laat niet meer koken
breng de fricassee op smaak met nootmuskaat, peper en zout en citroensap

Bak de kroketten en laat ze uitlekken op keukenpapier

Je kan dit alles gerust twee dagen op voorhand klaarmaken.

SMAKELIJK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten