Ingrediênten 4 pers.
1 kg everzwijnragout
3 takjes verse tijm
2 rode uien
2 teentjes knoflook
100 gr pitloze gedroogde pruimen
2 sneetjes peperkoek
3 eetlepels aalbessengelei
2 eetlepels bloem
3 dl rode wijn
4 dl wildfond (bokaal)
2 eetlepels olijfolie
5 jeneverbessen
3 kruidnagels
1 blaadje laurier
peper en zout
voorbereiding:
snij de rode uien en het knoflook grof
DEP het vlees droog
Bereiding
1 verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees in verschillende keren goudbruin aan alle kanten
(voeg eventueel nog wat olijfolie toe) Kruid met peper en zout
2 voeg de grof gesneden uien en het knoflook toe en laat e
ven mee bakken.Bestrooi met de bloem en roer goed.
3 giet er de wildfond en de rode wijn over en voeg het laurierblaadje, de kruidnagels, de jeneverbessen en de takjes tijm toe,
leg er de s
sneetjes peperkoek bovenop en laat 1uur 10 minuten afgedekt sudderen op een matig vuur.
roer de aalbessengelei en de gedroogde pruimen onder het stoofvlees en laat nog 20 minuten sudderen..
afwerking
serveer met een slaatje van witloof en veldsla,granaatappelpitten en mosterdvinaigrette.
Geef er kroketten bij
Drank
Wijn:Le libertin de Lussac
A.O,P. Lussac-Saint-Emilion
Bier Florette Dubbel
Abdijbier:
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten