4 personen
Ingrediƫnten:
100 gr. gepelde noordzeegarnalen
200 gr. pladijsfilet
200 gr wijtingfilet
of andere vaste vis zoals zalm
1 koffielepel mosterd
1 dl room
40 gr bloem
een scheut witte wijn
1 teentje knoflook
250 gr champignons
4 stengels selder
2 lt water
1 citroen
enkele blaadjes tijm
3 blaadjes laur
1 fles visfond
Smelt een klontje boter in een kookpot
Snijd de selder in stukken en stoof in de botermaak de champignons schoon en snij ze in vierstukken
Doe ze bij de seldder
Kruid met peper en zout
kneus en plet de knoflook en doe de pulp bij de groenten
giet er een scheutje witte wijn bij zet een deksel op de pot en lat de groenten garen op een zacht vuurtje
Maak een roux met bloem eenzelfde boter. Giet er het vocht van de groenten en
de visfumet bij Laat binden op het vuur. De saus moet niet te dik zijn.
Roer de room en de mosterd door de saus.
Als laatste de vis en de garnalen
Gebruik een bladerdeeg bakje of maak met bladerdeeg halve maantjes om te versieren.
Gebruik ook een beetje peterselie
Duchesse aardappelen of puree in de oven
SMAKELIJK
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten