donderdag 8 maart 2018

Bloemkoolsoep


Ingredienen    4 personen

1 kleine bloemkool
4 aardappelen
40 gr. boter
2 el olijfolie
water 1 laurierblad
100 ml vloeibare room
1 ui
1 teentje knoflook

Snij de bloemkool  en de ui in grove stukken. Leg ze in een grote kookpan en doe er de knoflook en de helft van de olijfolie bij.Verwarm langzaam tot de groenten beginnen te sissen. Giet er water bij tot dat de groenten net onder staan, voeg het laurierblad  toe en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat 10 à 15 minuten sudderen.

Verwijder het laurierblad, giet de room bij de soep en mix ze glad. Warm ze op een zacht vuur weer op en doe er een scheutje water bij indien ze te dik is.
Lekker is ook enkele broodkorstjes rechtstreeks in het bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten