Ingrediënten
500 gr. Parijse champignons
2 preistammen
2 aardappelen
3 uien
1 bouquet garni ( laurier tijm peterseliestengel)
50 gr. eekhoorntjes brood
3 t; water
2 decilter room
enkele klontjes boter peper en zout
1 snuifje lookpoeder indien gewenst
Bereiding
Neem een mengschaal en doe er warm water in en week de gedroogde paddestoelen in 20 minuten en daarna zeven , de bouillon houden wij en de rest gebruiken wij niet
Het eekhoorntjesbrood zal zijn smaak afgeven en het water in een bouillon veranderen
Pel de uien en snij ze in grove stukken.
Verhit een ruime stoofpot of soepketel en stoof de ui in een klont boter
Snij de prei overlangs, snij het donkerste loof weg en spoel ze onder stromend water. Snij de in grove stukken en stoof ze mee met de uien.
Pel de look eventueel en snij ook grof in stukjes.laat ze ook mee stoven.
Maak de paddestoelen proper met een borsteltje en snij ze ook in grove stukken.
Maak een bouquet garni met enkele blaadjes laurier tijm en peterseliestengels; bind alles samen en laat het kruidentuiltje mee stoven
Snij de aardappelen in grove stukken en laat ze mee stoven
Zeef de bouillon van het eekhoorntjesbrood en giet het vocht bij de gestoofde groenten. De overblijvende paddestoelen gebruiken wij niet.
Laat de soep een half uur sudderen op een zacht vuur.
Intussen kan je de kaasstengels bereiden.
Verwijder het bouquet garni en mix de soep glad met de staafmixer. Je hoeft niet te zeven
Mix er een flinke scheut room in en kruid naar smaak met peper en zout.
De kaasstengels
Ingrediënten
1 vel bladerdeeg; liefst vierkant of rechthoekig, kan je kopen en vragen bij de bakker.
ong; 200 gr.
100 gr; parmezaanse kaas
1 ei en een beetje bloem
1 snuifje provençaalse kruiden
Bereiding:
Breek het ei en doe de dooier in een schaaltje Klop het los met een beetje water
Bepoeder je werkoppervlak met een beetje bloem en ga met de deegrol aan de slag. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek.
Strijk het vel bladerdeeg in met het eigeel. Verwarm de oven op 200C°
Snij de lap deeg in linten van 2 cm breed. Leg de stukjes bladerdeeg op een ovenplaats met bakpapier of een siliconematje.
Strooi een laagje kaas over, zo min mogelijk naast de linten en strooi daarna de provençaalse kruiden
over (naar smaak)
Bak de stengels gedurende 15 tot 20 min. goudbruin in krokant in een hete oven van 200 C°
Je kan ook nog in ieder bordje een beetje fijn gesneden peterselie leggen als versiering
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten