Ingredienten:
250 gr. yoghurt (Griekse)
500 gr. aardbeien
50 gr. poedersuiker
300 ml sinaasappelsap
250 gr. mascarpone
2 pakken lange vingers
1 zakje vanille suiker
Bereiding:
Doe de mascarpone, de helft van de vanillesuiker, de helft van de poedersuiker en de yoghurt in een kom. Meng deze tot er een glad mengsel ontstaat. Maak van ongeveer een derde van de aardbeien een puree en meng deze met de andere helft van de poedersuiker. Giet in een diep bord het sinaasappelsap en doop hier de lange vingers in. Zorg er wel voor dat de lange vingers niet te lang in het sinaasappelsap blijven liggen omdat ze dan kleverig en zacht worden.
Alle voorbereidingen zijn klaar en je bent nu klaar voor het echte werk. Bedek de bodem van een grote schaal met lange vingers. Verdeel de helft van de aardbeien puree overheen en leg hier daarna weer een laag lange vingers op.
Smeer het overgebleven mengsel over de lange vingers en laat de schaal zo'n 120 mminuten in de koelkast staan. Je tiramisu is nu klaar!
Om het mooier te maken kun je de bovenkant van de tiramisu nog bedekken met dunne aardbeienschijfjes en bestrooi alles nog eens met poedersuiker. Laat het smaken!!! .
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten