zondag 13 mei 2018

Aspergeroomsoep


Ingrediënten:


500 gr. witte asperges
1 dl room
 3 eetlepels boter
3 eetlepels bloem
1 kippenbouillonblokje
nootmuskaat,  peper,  zout


Bereiding:

schil de asperges van de top naar de voet en snij de harde uiteinden af (bewaar de schillen en de uiteinden)
Snij de asperges in stukken
1/ kook de aspergesschillen en de uiteinden  10 min in 1 lt. kokend water.
Giet door een zeef en vang het kookvocht op (zoveel mogelijk vocht uitpersen)
Smelt de boter  in een kookpot en roer de bloem onder met de klopper. Laat even drogen op het vuur. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Zet de kookpot op nieuw op het vuur en giet er beetje bij beetje 700 ml. heet water al roerend en 700 ml. aspergevocht aan toe. Breng aan de kook.
Voeg de stukken asperge en het bouillonblokje aan toe en laat 25 min. koken en roer af en toe.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Mix de soep. Voeg er naar believen room aan toe maar laat niet meer koken.
Versier eventueel met een beetje gemalen peterselie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten