zaterdag 16 maart 2019
Kalfsfricasé met ajuin, wortelen en champignons
Ingredienten;
1 kg kalfsfricasé
2 ajuinen
4 grote wortelen
1 doosje
laurierblad 3 st.
gedroogde tym of vers
gedroogde rozemarijn of vers
peper en zout
kurkuma
room
500 ml kalfsfond of kippen bouillon
Bereiding.
snij de ajuin
snij ook de wortelen in stukken van een 3tal centimeter
doe olijfolie en boter in een grote stoofpan of pot en braad de stukken vlees bruin aan
Daarna doe je de ajuin en de wortelen en de champignons bij en laat even mee stoven
Strooi een grote eetlepel bloem er over en laat ook eventjes mee stoven. Dit zorgt voor de binding
Giet er de bouillon bij en kruid het geheel
Zet het deksel op de pan of pot en laat stoven tot het vlees gaar is
Werk af met een scheut room en eventueel met nog een sausbinding
Smakelijk
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten