zaterdag 16 maart 2019

Kalfsfricasé met ajuin, wortelen en champignons


Ingredienten;

1 kg kalfsfricasé
2 ajuinen
4 grote wortelen
1 doosje 
laurierblad 3 st.
gedroogde tym of vers
gedroogde rozemarijn of  vers
peper en zout
kurkuma
room 
500 ml kalfsfond of kippen bouillon

Bereiding.

snij de ajuin
snij ook de wortelen in stukken van een 3tal centimeter

doe olijfolie en boter in een grote stoofpan of pot en braad de stukken vlees bruin aan
Daarna doe je de ajuin en de wortelen en de champignons  bij en laat even mee stoven
Strooi een grote eetlepel bloem er over en laat ook eventjes mee stoven. Dit zorgt voor  de binding
Giet er de bouillon bij en kruid het geheel
Zet het deksel op de pan of pot en laat stoven tot het vlees gaar is

Werk af met een scheut room en eventueel met nog een sausbinding 

Smakelijk

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten