donderdag 28 september 2017
Clafoutis van frambozen/aardbeien/ of ander vers fruit,of blik
Clafoutis van frambozen of ander fruit
2 eieren
150 gr. Bloem
6O gr. suiker
325 ML melk
15O gr. frambozen
poedersuiker
boter
1 snuifje zout
Verwarm de oven op 175 graden
Klop in een grote kom de eieren op met de bloem, de suiker en het snuifje zout.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop het geheel tot een glad deeg
Beboter een ronde vorm met een diameter van 2O cm liefst in een ovenvaste schotel.
Giet het deeg erin en verdeel de frambozen over het geheel
Hou enkele frambozen voor de afwerking
Bak 45 à 5O min in de oven tot de clafoutis goudbruin kleurt. Hij mag nog zacht zijn maar moet wel gestold aanvoelen
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi met poederssuker en de resrterende frambozen .
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten