donderdag 8 maart 2018

Witloof quiche




Ingredienten:

3 snede gekookte ham
3 witloofstronken
1 venkelknol
200 gr. brie
3 eieren
2 eetl. boter
1 dl mel
1 rol bladerdeeg
 50 gr. amandelschilfers
1 mespuntje tijm (gedroogd)
peper en zout


Bereiding:

Verwarm de oven op 180 °C.
Smelt de boter in een pan en bak de venkelreepjes  5  minuten. Voeg de witloofreepje toe en laat 10 minuten garen. Roer regelmatig.
Leg het uitgerolde bladerdeeg  samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren met een in het deeg en verdeel de groenten, de hamreepjes en de sneetjes brie over.
Men de eieren met de melktot een gladde massa en roer er de amandelschilfers onder. Kruid met de tijm peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm. Strooi er wat extra amandelschilfers.
Zet de quiche ong 50 minuten in de voorverwarmde oven Hij is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
Dien eventueel op met een groen, fris slaatje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten