donderdag 8 maart 2018
Balletjes in peperroom met frietjes
Ingredienten:
1 kg. gemengd gehakt
2 eidooiers
1/2 ajuin
1/2 bussel peterselie
50 gr. paneermeel
2 dl bruine fond
enkele blaadje laurier
enkele takjes tijm
2 dl room
steakpeper
zout
Bereiding:
Meng het gehakt met de eidooiers en het paneermeel met de keukenrobot of met de handen. Kruid met zout.
Verwarm de bruine fond in een steelpan. Snipper de ui en de peterselie en meng ze door het gehakt.
Rol bolletjes van het gehakt ong. de grote van een pingpongbal
Smelt de boter in een hoge pan en bak de balletjes.
Doe er de room bij, kruid met stekpeper en leg de tijm en de laurier in de pan. Breng eventueel op smaak met een snuif zou en laat wat inkoken met het deksel schuin op de pan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten