donderdag 27 december 2018

Krabpasteitje met gedroogde tomaat



  Ingredienten voor 24 st.

1 potje gedroogde tomaten in olie
3 eetlepels boter
3 dl melk
20 gr geraspte emmentaler
24 bladerdeegpasteitjes
240 Queen krab (blik)
3 eetl bloem
1:3 blokje visbouillon

Bereiding:

Laat de krab uitlekken en prak los met een vork
Snij de gedroogde tomaatjes fijn of mix ze in de blender
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur
Voeg beetje bij beetje de melk toe
Verkruimel het bouillonblokje en roer los
Roer er de tomaten en de krab onder
Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft
Roer er de tomaatjes en de los gemaakte krab bij
Laat afkoelen
Verwarm de oven voor op 180 °C
Verdeel de krabvulling over de bladerdeegpasteitjes
Schik de hapjes op een bakplaat met bakpapier
Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 min. in de voorverwarmde oven

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten