woensdag 15 april 2009

Blinde vinken

Ingredienten (4 personen) 

6 blinde vinken

200 g gerookt spek in blokjes

4 stronken witloof

33 cl Kasteelbier (donker)

1 eetlepel Boter

1/4 koffielepel paprikapoeder

-   instantsausbinder (voor bruine saus)

-   peper

 

Bereiding: 10 minuten + 20 à 30 minuten kooktijd

1. Laat de boter in een brede pan heet worden en bak er de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in (diepvriesvlees niet laten ontdooien). Haal ze uit de pan en hou ze warm.

2. Doe in dezelfde pan de blokjes spek en bak ze al roerend gedurende 2 minuten. Voeg er het grof­gesneden witloof aan toe en roer om. Kruid met paprikapoeder en peper, en laat gedurende 2 minuten stoven.

3. Leg de blinde vinken op het witloof, blus met het Kasteelbier en breng aan de kook. Dek de pan af en laat gedurende 20 minuten sudderen (voor diepvriesviees: 25 à 30 minuten).

4. Bind met bruine instantsausbinder.

 

Afwerking

Dien onmiddellijk op met frietjes. Schenk er hetzelfde bier ais in de bereiding bij.

 

Variant

U kunt dit lekkere stoofpotje ook bereiden met het blonde Kasteelbier Gouden tripel. Doordat de tripel echter een licht bittere toets in de smaak heeft, kunt u het witloof beter vervangen door champignons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten