maandag 13 april 2009

Brésilienneflantaart

gebruik een voor verpakte taartbodem van Kruimeldeeg.

voor de vulling: 4 eieren, 150 gr.suiker, 1 zakje vanillesuiker, 60 gr.bloem, 1/2 lt.melk

scheid de eierdooiers van het wit.
Klop de eidooiers samen met 100 gr. suiker en de vanillesuiker tot een romige massa.
Meng de bloem met de melk en roer onder het eiermengsel.
Klop het eiwit op met de rest van de suiker stijf en spatel het voorzichtig onder het vorige mengsel.
Prik enkele malen in de taartbodem en giet het mengsel in de taartvorm.
Bak de taart gaar in een voorverwarmde oven van 150 graden gedurende 50 minuten.

Afwerking als alles koud is.

Klop de room met de suiker stijf. Garneer de taart met slagroom en bestrooi met brésilienne.

Smakelijk!!!
Oma 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten