Ingrediënten (voor 4 personen):
3 sjalotjes - 400 g aardappelen - 300 g krabvlees of surimi
40g boter - 75 g doorregen spek of bacon - 40 g bloem
1 I melk – 1/2 I visbouillon - Worcestershire-saus
1 bosje bieslook - peper en zout - 4 harde kleine broodjes.
Bereiding:
1. Pel en snipper de sjalotjes. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij het krabvlees fijn. Snij het spek in stukjes.
2. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de sjalotjes en het spek circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en laat alles omscheppend gaar worden. Voeg al roerend de melk en de visbouillon toe.
3. Voeg de aardappelblokjes toe en Iaat de soep 20 minuten zachtjes koken. Kook de laatste 5 minuten het krabvlees mee.
4. Breng de soep op smaak met zout, peper en Worcestershire-saus. Hak de bieslook.
5. Snij de kapjes van de broodjes en hol ze uit. Serveer de soep in de uitgeholde broodjes en versier met bieslook.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten